Емисари на Ливърпул, сред които ще бъде и директорът на академията на Ливърпул Стюърт Флеминг, ще посетят отново Нова Загора в края на месец май, за да се запознаят още веднъж с условията, които им се предоставят за изграждане на първата в България „Ливърпул академия”.

С тази новина се завърна от посещението си в Англия от 2-ри до 5-ти март новозагорската делегация. Целта на посещението бе запознаване с ръководството на академията и преговори за създаването на Академия в Нова Загора.

Академията на Ливърпул на Острова е изключително модерна спортна база, разполага с над 20 игрища, покрита зала с две игрища, административна зала и зала за почивка. Най-малките деца в академията са на 5 години. Всичко е професионално и се работи по определена методика, която ще бъде използвана и в Нова Загора. За бързото финализиране на преговорите пречи подадената оставка от изпълнителния директор Рик Пери и все още неясната ситуация около проявения интерес за купуването на отбора от бизнесмени от Близкия изток.