Националната агенция по приходите започва мащабна ревизия на всички професионални клубове в България, БФС и българските футболисти. Днес чрез специално съобщение до медиите агенцията предупреждава за предстоящите проверки. „Ще се проверява дали са декларирани и внесени дължимите данъци и осигурителни вноски. Започват ревизии на футболисти, като ще се съпостави стойността на имуществото им с доходите, които официално получават. Основният повод за ревизиите е засиленият обществен интерес”, се казва в съобщението на агенцията.

„Напълно несъстоятелни са твърденията, изнесени днес в публичното пространство за чадър над ЦСКА”, заяви изпълнителният директор на НАП Мария Мургина. „Прилагаме закона еднакво спрямо всички и никой не може да очаква привилегировано отношение. Факт е, че ЦСКА има публични задължения, чиито размер законът ни забранява да разкрием, но категорично заявявам, че не може некоректността на едно търговско дружество да бъде превръщана във вина на НАП”, каза още директорът на националната агенция по приходите. Мургина увери, че подходът към всички футболни клубове ще бъде еднакъв и то съобразен с изискванията на закона.

От НАП припомнят, че в периода 2000-2006 г. са извършени множество данъчни ревизии на професионални футболни клубове, като в преобладаващата част от тях са открити данъчни нарушения.