Да играеш на професионален футболен терен и да се почувстваш като истинска футболна звезда, е предизвикателство за всеки мъж, не успял да сбъдне детската си мечта. За шеста поредна година феновете се надъхват за старта на единствения у нас шампионат за непрофесионалисти - Каменица ФЕНкупа`08.

По традиция първенството на запалянковците ще бъде в периода между май и август, а тази година инициативата обхваща 12 града в България. Сериозен е вече интересът в Благоевград, София, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Монтана, Хасково, Плевен и Габрово.

Голямата награда и тази година ще е пътуване за отбора победител до голям европейски град с цел на живо да се гледа атрактивно футболно дерби, най-вероятно в Англия, както бе миналата година тимът на „Трите мечки” от Шумен.

Официалното откриване на Каменица ФЕНкупа`08 е на 17-ти април, четвъртък, от 11.30 часа на терена на „Спортна София” в Борисовата градина. Организаторите са предвидили интересни демонстративни мачове, като в тима на журналистите Гонг ще бъде представен от атлетичните Иво Йовчев и Веско Вълчев. Като техен личен треньор напътствия ще им дава и Томислав Русев, който пропуска участие заради разтежение.

И тази година се очакват критики към отбора на журналистите от патрона на турнира –футболната легенда Димитър Пенев. Стратегът винаги отбелязва неточните пасове и остро осъжда грубата игра.

„Очаквам огромен интерес, за турнира в София вече заявките за участие са много. Важно е, да се спазва феърплея, изненадите тази година са много и смятам, че шампионатът ще бъде оспорван,” анализира спортно-техническият директор на турнира Анатоли Илиев.