С небивал интерес може да се похвали стартиралият още в четвъртък във Варна футболен турнир “Аматьори срещат професионалисти”. Над 1000 състезатели от 99 отбора се включиха в надпреварата на Ариана, като в първите два дни се проведоха квалификациите, а вече се играят срещите в груповата фаза. В гарнирания с много емоции и ледено студена бира турнир личат доста колоритни имена на отбори-Дебел Балет, Тумбаците, Войводите, Джапанките, Джиджи Биджи, Дай газ, Мечо Пух, Скара бира и за капак тим с фаталното име 13.

Сериозна е и подкрепата от страна на публиката в спортно развлекателния комплекс “Младост”. Не липсват скандирания, подкани и супер настроение. Късно тази вечер ще приключат мачовете от груповата фаза, в която мерят сили 48 отбора, за да попаднат сред 16-те финалисти утре.

Градусът на емоциите утре ще бъде поддържан от от станалия по-известен като Гацо Бацов култов актьор Краси Радков. Сериозна порция футбол ще покажат в демонстративен мач спортните журналисти на Варна срещу организаторите на турнира.

Бившият наставник на Черно море Никола Спасов, който оказва специална подкрепа

на спортното събитие, е натоварен със задачата да отличи най-талантливият непрофесионален играч в надпреварата. Освен това специалистът ще покаже футболни умения и на терена, като се включи в демонстративния мач в отбора на организаторите.