Този уикенд (31 август - 01 септември) на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен ще се играят мачовете от Големия финал на Kamenitza Фен Купа 2013. Кулминацията на тазгодишната кампания ще срещне 24-те най-добри тимa от цялата страна, а сред зрителите ще бъдат домакинът Йордан Лечков, Христо Стоичков, Трифон Иванов и много приятели и партньори на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България.

Шампионите ще грабнат впечатляващата награда на Фен Купа 2013 – пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на култовия стадион "Маракана".

Официалният старт ще бъде даден в събота в 13:00 часа, а дербитата от финалната фаза ще бъдат последвани от демонстративен мач между отбора на организаторите и сборен тим на спортните медии. Веднага след демонстративния мач започват дербитата от шестте групи, като жребият за първи път в историята на Фен Купа бе изтеглен предварително в централата на БФС в София с участието на президента на БФС Борислав Михайлов.

Купата ще бъде връчена на националния шампион в неделя по обяд, а непосредствено преди финалния мач ще бъдат определени и щастливците с най-големите награди сред феновете. Един от всички включили се в играта "Пътя към Маракана" ще придружи шампионите до Бразилия и ще може да вземе със себе си двама свои приятели. Сред всички участници в томболите на Ford Moto-Pfohe и анкетата на GLOBUL ще бъдат определени късметлиите, които ще посетят съответно мач от Шампионската лига и мач на Манчестър Юнайтед.

На самия стадион "Хаджи Димитър" по време на финалите партньорите от adidas ще имат специална игра за двойки от играч и зрител, като два отбора (четирима души) ще спечелят пътуване до сърцето на adidas в Херцогенаурах в Германия. Всички зрители са добре дошли, входът е свободен, а освен интересни футболни дербита, за всички ще има и много награди.

Ето и акцентите в програмата за футболната фиеста на стадион "Хаджи Димитър":

Събота, 31 август

• 13:00 – 13:15 ч. – официално откриване с участието на Йордан Лечков, Христо Стоичков, Трифон Иванов, водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев, приятели и партньори на турнира;

• 13:15 ч. – демонстративен мач между отборите на Kamenitza Фен Купа и спортни медии;

• 14:00 – 20:00 ч. – мачове от програмата на турнира – групова фаза

• 15:00 – 19:00 ч. – серия атрактивни игри на Kamenitza Фен Купа и партньорите на турнира – "Точен шут", Фиеста-Фен студио, жонглиране и др.

• 15:00 – 19:00 ч. – отиди до "сърцето на adidas" – записване за специалната игра на партньорите, която може да отведе четирима души до родния град на Adi Dassler

Неделя, 01 септември

• 09:00 – 12:00 ч. – мачове от програмата на турнира

• 10:00 ч. – финал на "Точен шут"

• 10:30 – 11:30 ч. – финали на "виж сърцето на adidas"

• 12:00 ч. – томбола за "Пътя към Маракана" и томболи за големите награди на партньорите

• 12:30 ч. – финален мач за определяне на шампионите

• 13:15 ч. – церемония по награждаване и закриване. /БГНЕС