Тристранен футболен турнир за ветерани ще се проведе на 20 юни (събота) в Плевен. В състава на домакините от Спартак Плевен ще играе и националния селекционер на българския национален отбор Ивайло Петев, който е потвърдил своето участие. 

Надпреварата се провежда за втора година. Тя е под патронажа на местния градоначалник проф. д-р Димитър Стойков и е за „Купата на кмета”. Именно плевенският кмет ще награди призьорите. 

В турнира ще вземат участие отборите на Спартак Плевен, Люлебургаз (Турция) и Докса Драма (Гърция). В гръцкия тим преди години трайна следа остави именития български халф Тодор Барзов, който е юноша на плевенския Спартак. Именно с неговото съдействие гърците се отзоваха на поканата и ще участват в турнира. 

Отборът на Спартак Плевен, който е воден от една от местните легенди Цветан Каменов, включва плеяда от именити футболисти, които са легенди не само на плевенския футбол, но и в национален мащаб - Пламен Гетов, Илия Войнов, Мариус Уруков, Благовест Петков, Светослав Бърканичков, Милко Гаврилов, Бойко Цветков, Ботьо Ботев, Васко Диков и др, на които ще партнира и националният селекционер Ивайло Петев. 

Специално за турнира от Кубан се очаква и Ивайло Петков (Куки), който започна работа в руския клуб като спортен директор. Срещите започват от 17:30 часа на градския стадион „Плевен”, като входа е свободен.