С 11 души заминава националният отбор на България по плажен футбол за финалите на Дивизия "Б" на Евролигата, които ще се проведат в италианския град Терачина.

Наставникът Симеон Христов има право да разчита на 12 състезатели, но от състава му отпадна Илиан Димов, който е със здравословни проблеми, получени във финалния мач на държавното по бийч сокър в неделя. Опитният играч има разкъсани мускулни влакна, тежък хематом в областта на лявото бедро и увреден адуктор. 

Тимът лети в днешния следобед от София. Утре сутринта в 10,45 ч. е официалната тренировка на нашите, а в четвъртък стартират и мачовете.

България попадна в група "А" заедно с отборите на Естония, Румъния и Гърция. Плажните "лъвове" откриват турнира на 14 септември, четвъртък, с мач срещу Естония в 10:45 ч. сутринта, а на следващия ден от 13:15 ч. се изправят срещу Гърция. 

Българите приключват груповата фаза в събота с мач срещу северните ни съседи от Румъния с начален час 10,45 ч. Както и в предварителната група, и този път двубоите на тима ни ще се предават пряко по Mtel Sport 1, както и онлайн в сайта Beachsoccer.com. 

В група "Б" на същата дивизия са отборите на Англия, Молдова, Турция и Унгария.

В неделя, 17 септември, са финалните четири плейофа за разпределение на местата в крайното класиране на Дивизия "Б". Шампионът, който влиза в горната дивизия, ще бъде излъчен след директен сблъсък между отборите, оглавили двете предварителни групи.

"Съжалявам много за проблема и отсъствието на Илиан Димов, който направи много силен сезон. Вярвам, че момчетата са се възстановили след срещите от финалите на държавното първенство. Разчитам да продължим по възходящата линия представянето си и да покажем, че в България има хора, които искат този спорт да се развива", заяви селекционерът на България Симеон Христов.

Съставът:
Вратари: Добромир Господинов, Костадин Иванов
Полеви играчи: Мартин Великов, Илиан Илиев, Калоян Цветков, Станислав Джамбазов, Цено Лозанов, Иван Мартинов, Павел Адамов, Георги Тузаков, Филип Филипов