Националният отбор на България по плажен футбол пристигна в Португалия, където за втора поредна година в градчето Назаре ще спори в Дивизия Б на ЕВРОлигата. "Лъвовете" ни се паднаха със съставите на Грузия, Дания и Норвегия в първа предварителна група от надпреварата.

Десет състезатели ще защитават честта на страната ни в този спорт, като сред тях има и двама дебютанти - Георги Димитров и Кристиян Тодоров. Останалите в списъка на селекционера Симеон Христов са вратарите Добромир Господинов и Станислав Иванов и полевите играчи Калоян Цветков, Филип Филипов, Иван Мартинов, Павел Адамов, Илиян Илиев и Станислав Джамбазов.

Поради контузии в Назаре не могат да вземат участие Мартин Недков и Цено Лозанов. Все още невъзстановен след операция е Живко Парашкевов, а Костадин Меразчиев има неотложни анагажименти в страната. Мартин Великов пък няма да е част от тима, тъй като вече е в листата на съдиите в професионалния футбол.

Утре България излиза срещу Грузия от 15:45 българско време, в събота (6 юли) тимът ни играе с Дания от 13:45 ч. българско време, а в неделя от 15:05 ч. се изправя очи в очи с Норвегия.