Националният отбор по футбол начело със селекционера Петър Хубчев и ПФК Славия се включват в благородната кауза в помощ на двегодишната Нарин от Русе, която страда от детска церебрална парализа. 

На 9 декември (неделя) от 10 часа в Южен парк ще се състои събитието "Бягай, за да може да бяга и Тя!". Чрез 6-часовото състезание с кауза ще бъдат събрани част от финансовите средства, необходими за лечението на Нарин в специализираната клиника RIBEM в Истанбул (Турция). Семейството на малката принцеса се нуждае от близо 75 хиляди евро. 

Организаторите на "Бягай, за да може да бяга и Тя!" решиха да подпомогнат каузата и чрез търгове на различни спортни екипи, главно фланелки на футболни отбори. Сред първите, които подадоха ръка на Нарин са Петър Хубчев и националите ни, както и ПФК Славия. 

"Лъвовете" предоставиха фланелка на България със свои автографи, а "белите" - екипът на бившия си капитан Емил Мартинов, също разписан от футболистите. Търговете ще се разиграят във фейсбук страницата на събитието, като купувачите на уникалната екипировка ще подпомогнат каузата по набирането на средства за малката Нарин.

На 9 декември и стотици бегачи ще подадат ръка на Нарин и родителите й. На тази дата в Южен парк ще се проведе благотворително бягане, което ще бъде с продължителност 6 часа. Началният час от 10:00 не е задължителен, като всеки може да се включи в удобен за него момент в рамките на тези 6 часа (до 16:00 ч.). 

Организаторите, сред които чичото на Нарин - Ахмед Aхмед, познат в бегаческите среди като Фараона, обявиха имената на осемте капитани на отборите за събитието - Кирил Николов - Дизела, Антония Григорова, Краси Георгиев, Калин Стоянов, Александър Спасов, Александър Сръндев, Тодор Димитров и Мария Николова.

Всеки желаещ ще може да се включва към отбор, оглавяван от някой от известните ни ултрамаратонци. Ще имате шанса да бягате, ходите или разговаряте със звездите, като в същото време ще помогнете на Нарин чрез символичната такса от 10 лева, срещу която ще получите номер, оцветен различно според отбора, в който желаещият иска да се включи. 

Няма ограничение на броя отбори, в които може да се участва. Т.е. всеки има право да участва и за другите тимове, като получи съответния нов номер. С него ще може да помогне за класирането на своя отбор като навърти неограничен брой обиколки с дължина от около 650 метра.

На старт/финала ще има и щанд със спортни артикули, някои от тях предоставени от звездните капитани. Купувачите им ще поставят сумите в специалната кутия на мястото. 

Желаещите да помогнат на малката Нарин могат да го направят и на дарителската сметка: 
IBAN: BG40 FINV 9150 1317 2329 25
BIC: FINVBGSF
Титуляр : Narin Ayvaz / Нарин Айваз