Българският национален отбор от свободни агенти ще играе контролна среща с колегите си от Гърция. Това ще стане на 13 юли. На стадиона в Солун ще се появят един куп мениджъри и агенти, които ще гледат футболистите и ще завършват селекциите си.

За първи път в България се съставя подобен отбор, който в момента се готви в Елин Пелин. Старши треньор на гарнитурата е Костадин Ангелов, който в момента тренира 17-18 футболисти. „Явно има доста малко информация по въпроса. Всеки футболист, който е останал без отбор спокойно може да дойде при нас, защото ще играем още две контролни срещи. Апелирам тези футболисти дори да ми звънят на телефон 0896 670 617”, каза Ангелов.

В селекцията личат имената на Димитър Коемджиев, Здравко Станков, Йордан Линков, освен това се очаква към отбора да се присъединят Борислав Георгиев и Кирил Джоров. „Надяваме се да направим добра селекция и да се представим на ниво”, каза още Ангелов.

Очаква се освен двубоя с гърците селекцията на Костадин Ангелов да срещне тимовете на Академик София и Малеш Микрево.

Идеята за сформиране на такъв отбор е на Асоциацията на българските футболисти и се очаква да се превърне в традиционна. Съставът води пълноценни тренировки и е напълно обезпечен напълно от треньорски и медицински персонал.