Националният отбор на Бългжария по плажен фугтбол загуби и втората си контролна среща с Молдова от подготвителния лагер в Кранево. След 2:3 в събота, в неделя "лъвовете" отстъпиха с 2:4. Молдовците поведоха с 2:0 след две попадения в първите две третини на Виктор Юрдачи и Руслан Истрави. Станислав Джамбазов намали в началото на третата част, но Юрдачи покачи на 3:1 за гостите. Иван Мартинов вкара за 2:3, а Джамбазов си отбелязап автогол за крайния резултат.

Мачовете бяха генерална репетиция за България преди участието им в четвъртия турнир от ЕВРОлигата, който е от 11 до 13 август в унгарския курорт Шиофок. 

"Проверките бяха много полезни. Реагирахме в последния момент и времето ни притискаше, но определено имахме нужда от тях. Някой детайли от играта и поведението ни се получиха, но има и доста неща върху, които трябва да работим. Доволен съм от старанието на играчите и отношението им към тренировъчния процес, за което им благодаря. ", заяви след двубоя националният ни треньор Симеон Христов. 

България ще участва в четвъртия кръг от ЕВРОлигата, който ще се проведе от 11 до 13 август в унгарския курорт Шиофок. Там страната ни ще мери сили с тимовете на Дания, Андора и Унгария, а за финалите на надпреварата в края на август се класира победителят в групата и три отбора от заелите втори места във всички четири предварителни потока.

След мачовете с Молдова бе оформен и съставът ни за Унгария. От 13-те играчи отпаднаха вратарят Иван Иванов и полевите играчи Илиан Илиев и Живко Парашкевов, който се контузи срещу Молдова. Тимът ни потегля за Шиофок в сряда.

Припомняме, че двубоите на България в унгарския курорт ще се излъчват пряко в родния ефир – по канал Mtel sport 2.

Съставът на България:

Вратари: Костадин Иванов (СА-МВР), Добромир Господинов (МФК Спартак)
Полеви играчи: Илиан Димов, Мартин Великов, Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Филип Филипов, Иван Мартинов (МФК Спартак), Цено Лозанов (Искър София) и Георги Тузаков (Свети Никола Бургас)

Програмата на нашите мачове в Шиофок:

11 август, 14,30 България – Дания
12 август, 14,30 България – Андора
13 август, 17,00 България -Унгария