Националният отбор на България по плажен футбол записа победа и във втория си мач от своята група 1 на Дивизия "Б" от Евролигата в Назаре, Португалия. След успеха с 10:1 над Андора вчера, днес възпитаниците на Симеон Христов записаха изключително важни три точки срещу Чехия, след като надделяха с 6:3.

С постигнатото, и с оглед на ситуацията в другите групи, "лъвовете" се класираха за финалите на ЕВРОлигата, които ще се проведат през септември в Италия. Място там печелят първенците в четирите групи, трите най-добри втори отбора и изпадналият от Дивизия "А".

Утре в 17,15 ч. България и Норвегия ще определят кой ще е първи и кой втори в групата в пряк двубой. Скандинавците се справиха вчера с Чехия с 5:3, а днес с Андора с 8:1.

Българите изиграха много добре тактически двубоя, водеха играта през почти целия мач, създадоха доста положения, а в отбрана стояха стабилно. Първият гол за "лъвовете" падна в 10-ата минута, когато вратарят Добромир Господинов намери с пас от своето поле Филип Филипов, голмайсторът се обърна, финтира двама противникови футболисти и с техничен удар прати топката в долния десен ъгъл. При този резултат завърши и първата третина, в края на която чехите удариха греда.

Във втората част България вкара цели четири гола, за да поведе с 5:0. Първо в 16-ата минута вратарят Костадин Иванов намери прекрасно Калоян Цветков, който при скока за първа топка се сблъска с футболист на Чехия, но така или иначе ударът му бе точно насочен и резултатът стана 2:0.

Минута след това чешкият вратар направи голяма грешка като хвърли топката в краката на Филип Филипов, който напредна и подаде към Мартин Великов и той без проблеми покачи на 3:0. В 19-ата минута България стигна до цели две попадения, като и двете бяха много красиви.

Чешкият вратар отново сгреши и хвърли топката към нашата половина, откъдето Калоян Цветков я засече със страничен удар от въздуха, пращайки я в мрежата. Секунди след това при една ситуация между вратата и флагчето за корнера Живко Парашкевов опита удар, топката се отби в крак на чешки футболист и Павел Адамов показа отличния си голов нюх, вкарвайки я във вратата почти от тъча по въздух. В 21-ата минута чехите наказаха грешка в нашето поле и намалиха на 1:5.

В заключителните 12 минути съперникът стигна до 3:5 след попадения в 31-ата и 33-ата минути. Това обаче не смути "лъвовете", които две минути и половина преди края стигнаха до нов гол, дело на Филип Филипов. Калоян Цветков стартира отлична контраатака и подаде към голмайстора, който без проблеми матира съперниковия страж с техничен удар в долния ляв ъгъл - 6:3.

Утре нашите момчета ще се опитат да бият Норвегия и да спечелят групата си, демонстрирайки за порееден път огромного си израстване.

Съставът: Добромир Господинов, Мартин Великов, Калоян Цветков, Павел Адамов, Филип Филипов (Костадин Иванов, Илиян Илиев, Живко Парашкевов, Иван Мартинов, Илиан Димов).