Националите на България по футзал заминаха тази сутрин Бразилия, където ще участват в предстоящото Световно първенство за спортисти с увреден слух. Шампионатът в Сао Пауло започва на 10 ноември и завършва десет дни по-късно. 
 
Българският тим е в група с Япония, Тайланд и Аржентина, като първите два състава в класирането продължават към осминафиналите на турнира. Регламентът е четирима полеви играчи и един вратар (4+1) да започнат като титуляри във всяка среща. 
 
Родните национали са селектирани от играещите треньори Христо и Пламен Петкови, а освен тях честта на България ще защитават: Теодор Жеков, Христо Сапаревски, Иван Зехирев, Габриел Илиев, Пламен Симеонов-капитан, Николай Иванов, Владимир Станчев и Ванко Недялков. С тима пътува и кинезитерапевтът Дарин Мартинов. 
 
Отборът бе изпратен от председателя на Спортната федерация на глухите в България - Николай Бозев.
 
„ Сигурен съм, че заминавате добре подготвени и много мотивирани да се представите по най-добрия начин. Вярвам, че ще защитите достойно името на България и всеки ще даде максимума от себе си в предстоящите мачове. Футзалът е колективен спорт и трябва да бъдете единни по всяко време на терена. Да вярвате във вас и колегите си. Щастлив съм, че федерацията осигури всичко необходимо за двуседмичния лагер в София и тръгвате в добро настроение за Бразилия. Искам да използвам случая да благодаря на Министерството на младежта и спорта и Българския футболен съюз за подкрепата“, заяви пред отбора Николай Бозев. 
 
Първият мач на България на Световното първенство за спортисти с увреден слух ще бъде на 10 ноември срещу Япония.