Тази събота (14.05.2016 г.) Велико Търново ще стане арена на оспорвани футболни двубои между 24 училищни отбора от региона. Това ще се случи в рамките на турнира „Купата на Coca-Cola: Движи се!”, който ще се проведе на територията на града за четвърта поредна година. Футболните битки ще започнат в 10:00 часа във футболен комплекс „Спортно Търново” на ул. Козлуджа 1.

Освен завладяващите съревнования на терена, още много забавни предизвикателства и игри ще очакват любителите на спорта, дошли да подкрепят младите футболисти. За да се забавлява заедно със своите фенове, в града ще пристигне и младата звезда от X-Factor Михаела Маринова, която за пореден път ще засвидетелства своите страхотни музикални, но и танцувални умения в приготвените от организаторите игри. Наред със състезанието по танци „Раздвижи своя талант“, което ще се проведе за втора поредна година, в рамките на „Купата на Coca-Cola: Движи се! 2016 всички запалянковци ще имат възможност да се включат и в редица нови предизвикателства. За учениците и техните родители ще бъде организирана специалната семейна игра „Веселата джага“, в която са предвидени атрактивни награди за малки и големи.

Михаела Маринова предизвиква футболните запалянковци не само на стадионите, но и в онлайн пространството. Певицата, заедно с таланта Кристиан Костов и шампиона в дисциплината скок дължина Михаил Христов, предизвикват феновете на „Купата на Coca-Cola“ в различни игри, организирани във Facebook и платформата MySPARX.bg. До 13 май включително феновете могат да се включат в поредното предизвикателство, което този път е отправено от Михаил Христов „9-ти кръг: Изражението“. За да се включат в жребия за една от 6-те уникални фен-шапки, участниците трябва само да покажат в коментарите футболната си физиономия с емоджи.

Четири са градовете, на чиято територия предстои да се решат финалистите в „Купата на Coca-Cola: Движи се!”. Това са градовете: Русе – 21 май, Варна – 28 май, Бургас – 4 юни и София – 11 юни. А на 17, 18 и 19 юни първенците от всички осем града ще се впуснат в битка за почетното първо място и голямата награда – посещение на четвъртфинален мач на EURO 16.

Вече 5 години междуучилищният футболен турнир мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България, в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, Столична община, както и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Тази година за първи път в историята на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ е включена и нова възрастова група между 14 и 16 години. Надпреварата продължава, а отборите победители от всяка община ще имат възможност да се състезават за голямата награда в „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ По традиция всички фенове на футбола ще имат възможност да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

ПРОГРАМА:

Период

Етап

февруари – март 2016 г.

Вътрешно-училищен

19-20 март 2016 г.

Районен турнир – зона „София“

12-14 години

26-27 март 2016 г.

Районен турнир – зона „София“

15-16 години

16 април 2016 г.

Зона „Благоевград”

23 април 2016 г.

Зона „Пловдив”

24 април 2016 г.

Зона „Стара Загора”

14 май 2016 г.

Зона „Велико Търново”

21 май 2016 г.

Зона „Русе”

28 май 2016 г.

Зона „Варна”

4 юни 2016 г.

Зона „Бургас”

11 юни 2016 г.

Зона „София”

17-19 юни 2016 г.

Финал в София