Селекционерът на националния отбор по футбол и посланик на турнира „Аматьори срещат професионалисти” Станимир Стоилов предизвика любители-футболисти в Хасково да скрият топката на професионалистите. Победителят в града ще бъде последният финалист, който ще се състезава за голямата награда в турнира на „Ариана” - мач срещу шампиона на България за тази година - „Литекс”. Турнирът в Хасково ще се проведе между 2 и 4 юли на тенис-комплекс „Кенана”.

 

 

До момента заявка за участие в интернет-страницата на марката са подали 46 отбора. За да бъдат допуснати до игра, те трябва да потвърдят участието си чрез заявление и заплащане на такса от 5 лв. на играч. Записването в Хасково е в комплекс „Фантазия”, а крайният срок е 27 юни. Максималният брой отбори, които могат да бъдат допуснати до участие в града, е 72.

 

 

Хасково е последният от 10-те града, в които ще се проведе аматьорският футболен турнир на „Ариана”. Отборът-победител за града ще играе финал срещу останалите 9 регионални победители за голямата награда - двубой с „Литекс”.