Поп-идолите Лео, Михаела Филева, Михаела Маринова и Кристиян Костов откриха петото поредно издание на междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, чийто районни мачове стартират на 19 и 20 март на спортния комплекс „Академика - 4 км” в София

Михаела Маринова и Кристиян Костов ще се грижат за доброто настроение на футболните запалянковци на първия районен турнир от „Купата на Coca-Cola:Движи се!“, който ще се проведе на 19 и 20 март на спортния комплекс „Академика - 4 км”. Организаторите на турнира са подготвили редица изненади и интересни игри, с които да мотивират футболните фенове, техните приятели и семейства да се движат и забавляват, спортувайки. Като посланици на инициативата младите таланти ще се включат активно в тях. 

Музикални звезди призовават учениците да се движат

източник: APRA Porter Novelli Group

Тийн-идолите Михаела Филева и Лео вече откриха петото издание на междуучилищния футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ и заедно с Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, футболистите Владимир Манчев, Велизар Димитров, Станислав Ангелов, Тодор Янчев и Христо Янев дадоха началото на футболната надпревара, която има цел да популяризира активния начин на живот сред подрастващите. За пети пореден път футболната надпревара ще мотивира учениците в 8 региона на страната. Турнирът, който тази година ще обхване близо 15 000 ученици от над 370 училища в цялата страна, бе официално открит в спортния комплекс „Царско село“. 

Музикални звезди призовават учениците да се движат

източник: APRA Porter Novelli Group

Михаела Маринова и Кристиян Костов също бяха сред звездите на откриващото събитие на турнира. Освен състезанието по танци „Раздвижи своя талант“, което ще се проведе за втора поредна година, в рамките на „Купата на Coca-Cola: Движи се! 2016 всички запалянковци ще имат възможност да се включат и в редица нови предизвикателства. За учениците и техните родители ще бъде организирана специалната семейна игра „Веселата джага“, в която са предвидени атрактивни награди за малки и големи. За да покажат колко забавна може да бъде една семейна игра, Михаела Маринова и Кристиян Костов направиха демонстративен джага мач, заедно със своите близки. Михаела Маринова и баща й премериха сили с Кристиян Костов и неговия брат, забавлявайки се на „Веселата джага“ заедно с малките футболисти от Пловдив. Много други игри и спортни активности ще дадат възможност на момчетата и момичетата, които не са преки участници във футболния турнир, да се раздвижат с любимите си звезди. 

Музикални звезди призовават учениците да се движат

източник: APRA Porter Novelli Group

В продължение на няколко месеца музикалните звезди ще бъдат на стадиона и ще се забавляват заедно с участниците. Освен това те ще предизвикват феновете на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ и в платформите Facebook и MySPARX. Михаела Маринова вече отправи своето първо предизвикателство „1-ви кръг: В историята“. На фен-страницата на инициативата във Facebook вече тече и второто предизвикателство към запалянковците „2-ри кръг: Футболистка на годината“, като този път те са предизвикани от Михаела Филева. 
През 2016 г. футболната надпревара ще се проведе на територията на 8 региона в страната: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора – под мотото „Движи се!“ Освен ученици на възраст между 12 и 14 години, в надпреварата ще се включат и участници от нова възрастова група. По-големите състезатели в турнирите на възраст между 14 и 16 години също ще имат шанса да участват в мачовете за София и да премерят сили за голямата награда. По традиция всички фенове на футбола ще имат възможност да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg