Бившият наставник на Левски Славолюб Муслин дойде и се видя в Агия Напа със сегашния тим и с Георги Иванов. Двамата проведоха продължителен разговор. Муслин обеща да гледа контролата на „сините” в неделя.

Той с удоволствие даде интервю за Дарик радио и Gong.bg:

- Г-н Муслин, как сте?

- Добре.

- Сигурно е тръпка да видите отбора, с който станахте шампион и носител на Купата на България.

- Да. При всички положения е приятно да се видиш с приятели и бившия ми отбор.

- В Анортозис, където сега сте треньор, има българи. Как се работи с тях?

- Да, при нас има българи масажисти. Много добре работим с тях. Разбира ме се.

- Дълъг разговор проведохте с Георги Иванов, сегашния наставник на Левски. Тайна ли е какво си казахте?

- Припомнихме си за минали времена, когато аз бях треньор, а той играч. Сега сме колеги и си поговорихме и като такива. Беше ни приятно и ще се видим отново, в неделя ще дойда на контролата на Левски.

- Георги Иванов бе продаден от Левски, когато вие бяхте старши треньор. Как виждате един футболист да стане старши треньор на тима веднага след като приключи с кариерата си?

- Гонзо беше добър играч, игра и за националния отбор. Още докато играеше много се интересуваше от тренировките и тогава много сме говорили с него и не съм изненадан, че той стана треньор.

- Може ли да харесате някой от играчите на Левски за Анортозис? Бардон игра преди време за сегашния ви тим.

- Нека първо да ги видя. При нас затвори пазара и може да вземем нови чак през юни. С удоволствие ще видя този екип и играчите на Левски.

- Г-н Муслин, вашият бивш помощник и сега колега Ратко Достанич беше през есента треньор на Левски. Защо се получи така, че всички да казват, че работи добре, а нямаше резултати?

- По някога трябва да имаш късмет и щастие в спорта и живота. Спортното щастие е важно. Може да не го е имал. Може и отборът да се е променил с много нови играчи и да му е трябвало малко повече време.

- Може ли да направите съпоставка на футбола в Кипър и България?

- В Кипър в последно време имат повече пари. Купуват добри играчи, качествени футболисти и мисля, че това е разликата в полза на кипърския футбол да е по- добър от българския.

- В България няма много пари. Те ли са всичко във футбола?

- Не са всичко, но значат много. Знам, че в България има проблеми с парите за футбола, а тук са по-малки проблемите и затова е тази разлика.

- Какво бихте посъветвали Георги Иванов от позицията ви на по-опитен треньор?

- Първо да вярва в себе си и в неговите играчи и да им дава вяра и самочувствие, на играчите и на себе си. Да работи, а не да си държи скръстени ръцете. Да вярва, че с добрите фенове, които има Левски, е възможно да заличи разликата от 9 точки.

- Имате ли тръпка да работите отново в България?

- Защо не? Защо не? Аз имам добри спомени от България и от клуба, който аз обичам. Аз само в Левски съм работил. Защо да не стане някой ден?

- Знаем, че донесохте в България програма за физическа подготовка и много треньори я използват.Може ли да помагате на Георги Иванов или други български треньори?

- На Георги с удоволствие ще помагам. С неговия помощник по физическа подготовка разговарях дълго за програмата, която преди години дадох на Левски. Аз съм отворен човек и мога да разговарям и помагам на всички.

- Старши треньорът на националния тим Станимир Стоилов също използва вашата програма.

- Да. Той също е бивш мой футболист. Сегашният треньор на Динамо Минск също готви отбора по тази програма. Явно работи тази програма за физическа подготовка.

- Предстои световното първенство в Южна Африка. До къде ще стигне Сърбия и кой ще стане световен шампион?

- Мисля, че Сърбия има много добър отбор и треньор в лицето на Антич, който е с много опит. Мисля, че може да минат първия кръг и след това нещата се решават в един мач. Могат да стигнат далеч. Според мен главни фаворити ще са Англия, Испания и Аржентина. Разбира се и Бразилия.

- Какви са ви амбициите с Анортозис и какво ще кажете на феновете на Левски?

- И Анортозис, както и Левски в България, се бори всяка година за титлата и купата. Надявам се да успеем и да спечелим поне единия от двата трофея. Що се отнася до феновете на Левски, аз ги поздравявам. Да бъдат търпеливи. Да подкрепят отбора, което е много важно и за Гонзо, който е млад треньор. Да подкрепят и отбора, защото за него е много важна подкрепата на феновете му.