„Тайната наистина е голямото себераздаване на футболистите и моя екип. До последно вярвахме, че можем да направим нещо голямо. Хубаво е, че този мач го даваха по телевизията, за да видят хората, че Литекс е жив, Литекс го има и спазва традицията, както е било през годините. Мисля, че това е пътят за успеха. Най-вече благодарение на момчетата успяхме. Те изпълняват всички задачи, които поставяме. Така също са отговорни и в личния си живот“, коментира старши треньорът на Литекс Живко Желев след отстраняването на Черно море и класирането за полуфиналите за Купата на България.

„Надявам се на още една Купа, но ще ни трябва много шанс, много късмет. Ние си знаем възможностите. Отстранихме три отбора с име в българския футбол и сега трябва да се порадваме. Надяваме се, че от догодина ще сме в по-горна група. Имаме опитни футболисти, да, а те много добре знаят, че трябва да си заслужат титулярното място. Всичко им казвам директно в очите и съм доста взискателен. Мисля, че Литекс е достатъчно високо стъпало“, добави още Желев след 6:4 срещу Черно море след дузпи.

„Благодарен съм, че ми се даде възможност да работя веднага след като прекратих състезателната си кариера. Трудно успяхме да привлечем футболисти, защото никой не знаеше какво се случва. Всеки един футболист в момента е подбиран с моето одобрение и на щаба. Радвам се, че на футболистите им стигнаха и физическите сили, и успяха да се справят днес. Важното е да играят отборно, а не да се стремим отделни футболисти да изпъкват. При нас всеки си знае мястото“, каза още Живко Желев.