Освободиха жената на Ваня Джаферович - Евгения, срещу парична гаранция от 1000 лв., след като ѝ беше повдигнато обвинение по чл. 131 от НК - причиняване на лека телесна повреда при хулиганство.

Съпругата на бившия футболист на Берое и Локомотив (София) бе задържана и разпитана в Пето Районно управление след проявена агресия на пътя, информира Монитор. Евгения Джаферович се оказа жената, която вчера нападна друга пред децата им заради направена забележка

Инцидентът се е случил насред центъра на София минути преди 8 сутринта. Пострадалата жена возила в колата си 9-годишния си син към училище, когато стига до столичната улица „Дунав“ малко след кръстовището с бул. „княз Александър Дондуков“. В този момент от съседна сграда излязла Евгения, която водела двете си деца със себе си. Тя пресякла на непозволено място улицата и застанала до паркиран наблизо бял джип със софийска регистрация. След това отворила вратата на возилото и в нарушение на Закона за движение по пътищата започнала да качва децата от страната на пътното платно. 

„Колата беше спряна малко след кръстовището с голям булевард, а улицата е със сериозен наклон. Като видях, че жената грубо нарушава закона, качвайки децата от непозволената страна, й свирнах. Тя реагира много остро – с псувни и обидни думи и се разкрещя, че е с деца. Аз й казах, че като е с деца по закон е длъжна да качва в колата от другата страна. Тогава тя стана много агресивна – започна да рита колата ми, а след това отвори пасажерската врата и ме удари в лицето и ръката пред очите на сина ми, който изпадна в шок“, разказа пострадалата Наталия Радославова, която е журналист.