Българският национален отбор до 17 г. записа срамно представяне в квалификациите за Европейско първенство и беше бит във всички мачове насред родните терени. Впоследствие се разбра, че селекцията е била разтресена от скандали, а селекционерът Викторио Павлов беше освободен.

Той сподели вижданията си за проблемите като цяло в юношеския ни футбол, както и за скандалите в поверения му отбор в частност в предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

Защо юношите ни имат проблеми, защо скоро да не очакваме роден играч във водещ европейски отбор, както и защо България U17 се провали и какъв е скандалът с Крис Добрев от Ботев, можете да разберете от интервюто на Павлов в прикаченото видео. А ето и част от изказването му:

"При тези резултати, които се получиха, аз си поемам вината. Ръководството прецени и ме освободи, дори още преди да подам оставка. Просто бях длъжен да си тръгна, все пак от тези деца се очакваше да се класират. Не успяхме, а причините са доста."

"Изоставаме във футболно естество при юношите съм го казал още миналата година. Срещу Холандия и Германия се видя каква е разликата. Още тогава съм им казал, че това, което играят в клубовете си, е може би 10% от това, което връстниците им играят в Европа. Когато облечеш националния екип, това се вижда."

"Изоставаме физически, чисто психологически. Нашите деца не си вярват, те виждат, че разликата е огромна. Няма "пердета" в отбора, разглезени са, обичат да са в центъра на вниманието, без да имат покритие за това. Изоставаме чисто спортно-технически от връстниците им. Никой не се замисля дори за промяна."

"Дори физически - в сериозните мачове след 50-та минута не издържаме. Подготовката в клубовете, методиките там не са достатъчни да се изравним с водещите отбори в Европа. Разликата е очебийна", заяви Павлов и се върна на скандалите в отбора до 17 години.

"Бях им казал, че трябва да играят за честта на фланелката. Този набор трудно понасяше тежестта на националната фланелка. Срещу Израел в една контрола няколко футболисти си помислиха, че националният отбор се гради около тях. Не може футболисти на по 17 години да излизат на терена и да не ги интересува какво се случва там."

"При тези деца манталитетът е такъв, че те излизат, колкото да се снимат и да кажат, че са били в националния отбор Куца и дисциплината у тях. Те не приеха методите ми и започнаха да си пишат в една фейсбук-група, за да ми искат оставката. Аз я имам и исках да я пусна в медиите, но не го направих."

"Бях казал, че Крис Добрев не го искам в състава, защото още от първия ден иска да ме сменя. Чрез шефа на школата на Ботев той беше казал, че е готов да се извини, за да играе за България, но аз бях категоричен, че това няма да стане. Той направи групичките, той развали комфорта на момчетата. Пожелавам му да стане голям футболист, но трябва да промени поведението си", заяви Павлов.

Какво още сподели той, можете да видите от картината в прикаченото видео.