Едва ли има някой, който да не е чувал за една от най-емблематичните фигури в историята на Левски и българския футбол - Георги Аспарухов – Гунди. Нападателят е световноизвестен със своите изключителни способности да вкарва голове и технически умения. Той оставя без дъх зрителите на стадиона с всяко свое изпълнение. Неговият невероятен талант и богата кариера са вдъхновение за новия филм „Гунди – Легенда за любовта“, който очаква своята премиера в кината през месец октомври тази година.

Георги Аспарухов, по-известен като Гунди, е едно от най-емблематичните имена в българския футбол. Историята за това защо той не е останал в ЦСКА, а е избрал да поеме към Пловдив, се свързва с множество фактори, които разкриват неговия характер и мотивация.

През 1962 г., когато Гунди е на върха на своята футболна кариера, той е поканен да се присъедини към ЦСКА – отборът, който доминира в българския футбол по това време. Много играчи биха се изкушили от възможността да играят за толкова успешен отбор, но не и Гунди. Той е известен със своята лоялност и уважение към футболните принципи, а един от основните му мотиви е именно да остане верен на Левски – клуба, с който е свързан.

Но защо Пловдив? След като отказва предложението на ЦСКА, Гунди решава да се присъедини към Ботев Пловдив за кратък период, за да покаже своята независимост и принципност. Пловдив не е случайно избран; той предоставя възможност на Аспарухов да играе за клуб с различен стил и култура, като по този начин подчертава своята уникалност като играч.

Този избор не е продиктуван от финансови интереси или краткотрайна слава, а от дълбокото убеждение на Гунди, че футболът е нещо повече от игра – той е въпрос на чест, достойнство и лоялност. Това го прави не само велик футболист, но и легенда, която остава в сърцата на феновете, независимо от времето и обстоятелствата.

„Гунди – Легенда за любовта“ тръгва по кината на 18 октомври, продуценти са Иван Христов и Андрей Арнаудов от „Междинна станция“, а Нова броудкастинг груп са ексклузивен медиен партньор.