Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разясни случая с президента на БФС Борислав Михайлов, когато беше изведен от залата в Белград по време на пресконференцията на премиерите на България, Сърбия, Румъния и Гърция, на която се обяви общото намерение на четирите държави да домакинстват Мондиал 2030. 

Той определи като "неуместни алегории" сравненията в социалните мрежи между извеждането на Михайлов от залата с това на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер от среща на върха в Брюксел. Тогава той беше подкрепен от свои колеги и имаше изказвания, че е бил под въздействието на алкохола, но официалната позиция беше, че е страдал от болки заради ишиаса си. 

"Имаше много спекулации по този въпрос, а пък аз съм единственият пряк свидетел на това, което си случи. Това, което Боби ми каза, понеже трябваше да стоим около час, час и нещо прави, а той имаше и още половин час освен пресконференцията, че има остри болки в коляното и схващане по целия крак надолу и не може да издържи на болката."

"В тоя момент аз го посъветвах да излезе да се поразтъпче малко, извикахме и едно от момичетата. Защото наистина беше много дълга пресконференцията. Хората не знаеха какво се случва точно, затова беше суматохата. Той не можеше да си движи крака, затова извиках момичето, което го придружи, заедно с колегата от Сърбия."

"Каза ми, че го боли кракът, дори няколко пъти приклекна и се хвана за коленете, защото изпитваше остра болка. Иначе беше в перфектна кондиция, пет минути след това си влезе отново в залата. Четох всичко в социалните мрежи, затова се радвам, че ме питате по този въпрос, неуместна алегория с ишиаса, не мисля, че това е правилната посока, в която трябва да се коментира този случай", заяви Кралев пред "Би Ти Ви".