Един от най-добрите български съдии от близкото минало Любе Спасов разкри интересни неща за себе си извън терена. Ако го помните само като строг арбитър, ще ви е интересно да разберете, че той всъщност пише поезия, обича да се забавлява и да танцува народни танци. 

Ето какво сподели Любе Спасов за предаването "На Кафе" по NOVA: 

"Много добре се чувствам, защото съм много обичан от всички дами, не само от моята прекрасна съпруга. Това не е женкарство, защото винаги младите семейства са ни давали за пример. Жена ми е моята ученическа любов и до днес все още сме заедно." 

"Когато спрях да свиря, трябваше да запълня тази празнота и започнах да пиша поезия. За мен възрастта не е проблем, защото аз никога не съм се чувствал остарял. Винаги контактувам с млади хора, правим щури купони и ще се забавляваме, докато можем." 

"Още от студентските години играя хора и народни танци, особено по сватби като ходех. Сега всичко живо играе народни танци, което много ме радва. Граовското хоро и Джнгурицата са най-хубавите. Те не са сложни, защото хората ръкопляскат, когато го играеш и това ти изпълва сърцето с радост", заяви Любе Спасов.