В навечерието на дербито на северен Лондон, от официалния фен клуб на Арсенал България съобщиха за най-новата си благотворителна инициатива – „Изпий една бира по-малко, помогни на приятел в нужда“.

„Попадна ми случайно статията за нуждата от помощ на приюта за изоставени кучета „Фермата“ и реших да предложа на колегите ми от УС да помогнем с каквото можем“, коментира Диян Желязков, касиер на фен клуба и горд питомец на по-непослушния Алексис. 

Освен че ще помогнем със средства от касата на фен клуба, призоваваме всички наши членове да оставят късче надежда в касичката, която ще видят на бара.

Инициативата „Изпий една бира по-малко, помогни на приятел в нужда“ е взаимствана от нашите приятели от италианския фен клуб на Арсенал и ще я провеждаме в деня на всяко дерби с градския ни съперник Тотнъм в подкрепа на различни каузи“ 

"Гарванът и гюлето“ се нарича барът, където може да намерите касичката и да помогнете още от тази вечер. Гр.София. ул. „Позитано“ 3. 

"Тази вечер барът ни завършва една година и сме много горди, че на нашия празник ще успеем да помогнем на Animal Rescue Sofia и с радост се присъедихнме към инициативата на българските топчии“ – добавиха от управата на бара. 

"Затова касичката ще бъде на разположение на дарители от тази вечер и през целия уикенд. Не я подминавайте".