Два месеца след края на снимките на игралния филм "Гунди - Легенда за любовта", екипът на дългоочакваната продукция разкри първите кадри от филма. Той е създаден по действителни събития и разказва за една от най-великите личности в българския футбол - Георги Аспарухов.
 
„Гунди – легенда за любовта“ ще излезе на екраните през 2024 г. Пълнометражният игрален филм проследява живота на Аспарухов - от срещата му с Величка Маркова - Лита, до трагичния 30 юни 1971 година.

В основата на сценария са неразказани досега истории от личния живот на Георги Аспарухов и неговата най-голяма любов – съпругата му Лита, с която преминават през редица изпитания на живота, футбола и системата, но остават заедно до самия край.
 
На екран ще оживеят и някои от легендарните мачове с участието на Гунди, благодарение на стотиците специални ефекти, използвани във филма.
 
Както е известно, ролята на Георги Аспарухов е поверена на актьора Павел Иванов. В ролята на съпругата на Гунди се превъплъщава Александра Свиленова. Христо Пъдев играе друга легенда на Левски - Христо Илиев-Патрата. Водещи роли имат Параскева Джукелова (Мария – майката на Гунди), Емил Марков (в ролята на бащата на Величка Маркова), Биляна Петринска (играе майката на Лита) и Александра Костова (Лидка – сестрата на Аспарухов). В ключова роля ще видим и Стоян Радев.