Дойде време и да обобщим анкетата за Събитие на седмицата, в която отново имаше засилено участие от читателите на GONG.BG. И те еднолично посочиха своя категоричен избор кое е най-важното за изминалите седем дни. 

Според 36.49% от гласувалите, най-важната новина е, че ЦСКА получи зелена светлина да играе в евротурнирите следващия сезон, след като за този беше позорно изваден в минутите преди жребия. 

Така това събитие се оказа по-важно за читателите ни от смъртта на капитана на Фиорентина Давиде Астори. За трагичното събитие гласуваха 26.71%. Още една скръбна вест попадна в тройката - тази за кончината на легендата на Левски Меци Веселинов. Вота си за нея дадоха 11.9% от читателите на GONG.BG.

Извън тройката остана историческото постижение на Лео Меси с неговия гол №600 в кариерата, който може и да донесе предсрочно титлата на Барселона. За него вота си дадоха 11.74%. 

Спорните моменти на мача между Лудогорец и Септември и скандалната дузпа в последната минута бяха счетени за Събитие на седмицата от скромните 8.43%, а най-малък вот събра домакинската издънка на Левски срещу Берое - само 4.73%.