Петър Величков говори след Изпълкома на БФС. Бизнесменът заяви, че заседанието е било напълно протоколно и изрази надежда, че изборите ще бъдат честни и прозрачни.

“Протоколно заседание. Видяхме документите, които бяха подготвени и сега комисията, която отговаря за Конгреса трябва да си свърши работата. Правилата бяха описани не особено детайлно, но дават някакви насоки затова конгресът да бъде честен и прозрачен. За мен е важно стандартът, който бе постигнат през 2021 година по отношение на гласуването, наблюдението и броенето да бъде спазен. Летвата е вдигната на определено ниво, дано не бъде свалена”, сподели Величков пред медиите.

“Ще се гласува оставка на президента Михайлов. Нещо, което буди учудване в мен. Би следвало да е формалност, но всичко е възможно да се случи. Ако изключим някакви лични нападки към мен, всичко бе нормално и протоколно”, допълни той.

"Не е редно Изпълкомът да издига кандидат. Кандидатите се издигат от клубовете. Българският футбол има нужда от едно ново начало, за да се оттласнем от дъното и да започнем да вървим нагоре. Това минава през честен и прозрачен конгрес”, каза още Величков.

Още чуйте във видеото.