Бившият футболен функционер Валентин Михов си спомни с тъга, но и с усмивка за големия Трифон Иванов. В ефира на „Събуди се“ Михов сподели, че „надали ще се роди друг точно такъв като него“.

„Той обичаше България, беше много широко скроен. Той бе един герой в мирно време. Но за героите се сещаме, когато ги загубим. Губим такива центрове, от където са излезли едни железни хора, той е бил винаги железен човек. Нямаме пример като него в момента. Надали ще се роди друг точно такъв като него“, заяви Михов.

Почина Трифон Иванов!

„В ЦСКА, в националния отбор, той беше момчето, което даваше настроението. В съблекалнята беше съвсем различен. Искам да го изпратя с усмивка. Той е първият, който ни напусна, дано да е последният за едно дълго време. Тежко е в тези моменти да говоря с него. Той е скромен, той не парадира.“

ВИДЕО: Какъв беше Трифон Иванов?

„Трифон се дръпна още след голямото лято. Поигра в Австрия и после беше в Търново, занимаваше се с бензиностанции. Винаги се е съветвал с мен. Преди няколко месеца честваше 50-годишнина. И Боби Михайлов намери начин да го върне малко в човещината.“

Дербито на Виена започва с минута мълчание в памет на Трифон Иванов

„За да ги имаме нови Трифон Иванов, Христо Стоичков, трябва да ги има тези, които ги правят. Те си спомняха всички, които са ги възпитавали. Съвсем друга е връзката треньор-футболист, тази връзка вече е скъсана. Това са последните мохикани, които защитиха България. Вече не идват да защитят герба. Това трябва да ни смущава, нямаме нови Трифонивоновци“, допълни Михов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS