Тъжни, мрачни и неочаквани вести белязаха черната седмица на българския футбол. В неделя завинаги от този свят си отиде легендата Павел Панов.

На 67 години той пое към своя небесен път, оставяйки зад себе си куп значими постижения, които никога няма да бъдат забравенени - 4 титли с Левски, 5 купи на страната със сините, както и редица паметни мачове като тези с Барселона и Аякс. Национал и участник на Световното първенство през 1974-а година. Тези, които не сме имали удоволствието да го гледаме на живо, ще го запомним като добър, усмихнат и ведър човек. Другите, които са били на стадиона и са наблюдавали изявите му - те са щастливци.

Панов бе уважаван и харесван от всички - от съотборници и от съперници, Затова и на поклонението му в сряда присъстваха стотици. Сред тях личаха имената на Емил Костадинов, Борислав Михайлов, Наско Сираков,Андрей Аспарухов, който е женен за дъщеря му, Кирил Ивков, Даниел Боримиров, Божидар Искренов, Иван Вуцов и много други.

Два дни след кончината на Панов бяхме разтърсени от още една огромна трагедия. Внезапно почина железният защитник Георги Марков. Сърцето му спря да бие, а той бе само на 46 години. Ще бъде запомнен със сърцата си и безкомпромисна игра, кошмар за нападатели и съдии, но отстояващ до последно позицията си на терена и извън него.Такъв беше Марков. По подобие на Панов и бранителят постигна най-големите си успехи с екипа на Левски, макар че остави следа в Ботев (Пд) и Локомотив (Сф). Именно като ръководител при железничарите през 2015-а се появиха и първите му сърдечни проблеми. Голът срещу Англия в европейската квалификация при равенството 1:1 бе най-значимият в кариерата му.

"Лошото е, че за такива хора говорим тогава, когато вече ги няма. Подобни личности трябва да се споменават приживе" - каза разтроеният Наско Сираков и е абсолютно прав. Трябва да се уважаваме, докато сме тук на земята, докато сме живи, защото след това е късно и остават само сълзите от мъка. Скърбим за Павел Панов и Георги Марков. Дълбок поклон пред светлата им памет!