Едно от най-авторитетните английски издания The Guardian обръща сериозно внимание на предстоящия конгрес на Българския футболен съюз, който ще се проведе утре. На него трябва да бъде избран новият президент на централата, като големите фаворити за поста са двама – Димитър Бербатов и Борислав Михайлов, за когото това ще бъде пети мандат, ако той бъде преизбран.   

Материалът на медията, който е озаглавен „Бербатов срещу Михайлов и битката за бъдещето на българския футбол”, разказва за сериозния расистки скандал, който избухна след загубата на България от Англия с 0:6 в София преди две години и последвалата оставка на Михайлов.

“Скандалната квалификация за Евро 2020 се проведе на 14 октомври 2019, а на следващия ден Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз. Почти веднага за временен президент бе назначен Михаил Касабов, който трябваше да остане на позицията до избирането на нов такъв. Поради различни причини, включително и пандемията, избори не се състояха”, пишат от The Guardian.

“В края на април 2021, само за 24 часа, се случиха две значими събития. Първо, на 27 април бившият нападател на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм Димитър Бербатов обяви намерението си да се кандидатира за президент. Част от неговия екип са още две добре познати лица от Висшата лига, с които Бербатов е добър приятел – Стилиян Петроя и Мартин Петров. Лозунгът на Бербатов в президентската му кампания гласи: „(Р)Еволюцията е тук”, отбелязват още от вестника.