Четиримата загинали в жестоката автомобилна катастрофа край село Горна Студена (на главния път Плевен - Русе) са футболисти на отбора на ОФК Павликени, състезаващ се в Северозападната трета лига.

Това са играещият помощник-треньор и нападател Димитър Кушев, Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Иванов. Те са се прибирали от мач от турнира за Купата на аматьорската лига, в който техният отбор е гостувал в свищовското село Козловец. Павликенци са спечелили с 3:1.

Автомобилът е бил управляван от 19-годишния Ивелин, който не се е съобразил със знак „Стоп”, тръгнал е рязко и е бил ударен от тежкотоварен камион ТИР, пътуващ в посока Русе.

Камионът е влачил вероятно колата, която е намерена на около 50 метра от мястото на инцидента. Пожарникарите трябвало да разрежат колата, за да извадят телата на младите мъже.

Димитър Кушев е най-известното име сред четиримата, той има мачове и голове и в А група. Той беше играещ помощник-треньор, а старши на Павликени е Димитър Тодоров. Най-вероятно срещата от предстоящия кръг на Северозападната трета лига Академик (Свищов)- Павликени ще бъде отложена./БТА