Най-добрият български рефер Георги Кабаков остава в Категория 1 на листата на УЕФА за втората част от сезона. Очакванията бяха, че името на пловдивчанина може да бъде разгледано за евентуално повишаване при най-добрите арбитри в Европа.

Само един съдия от по-ниското ниво се изкачва в Категория Елит, където са най-добрите на Стария континент и това е германецът Тобиас Щийлер. По този начин Категория Елит става от 28 души, а не 30 каквито предположения имаше.

Щийлер беше един от реферите в Категория 1, които имаха най-много мачове на европейско ниво през есента. Заедно с него по три двубоя в Шампионската лига имат Давиде Маса (Италия), Андреас Екберг (Швеция) и Сердар Гьозюбююк (Нидерландия). Изборът обаче е паднал върху германеца.

Останалите български арбитри запазват местата си. Номер 2 в ранглистата на българите остава Ивайло Стоянов, който е сред най-високо котираните в Категория 2. В същата листа е и Волен Чинков. В Категория 3 са Никола Попов, Драгомир Драганов и Георги Давидов, който сега влиза в списъка на УЕФА и тепърва ще очаква своя дебют на международната сцена.

При дамите най-висок ранкинг има Християна Гутева. Русокосата хубавица се изкачи от 2-а в 1-а категория. Галя Ечева остава във втора. Ново име има и от България - това е Кристина Георгиева, която влиза в Категория 3. Там остава Димитрина Милкова.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.