Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април 2020 г., включително. Заповедта е във връзка с обявеното на 13 март извънредно положение и препоръките на Националния оперативен щаб, съобщи NOVA.

Допуска се в големите търговски центрове тип мол да работят доставчиците на платежни услуги, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до работа на служители с прояви на остри заразни заболявания.

НОВА
94 снимки

Това засяга всички масови мероприятия и ще накара футболните клубове да продължат своята принудителна ваканция. Повечето професионални клубове у нас планираха започването на тренировки в края на месеца, но нареждането на здравния министър ще удължи срока за подновяването му.

Засега не е ясно кога и как точно ще бъде подновен сезонът в efbet Лига и дали въобще ще бъде рестартирана кампания. Вече се появиха искания на отбори шампионатът да бъде прекратен и да бъде прието временното класиране за крайно. 

Българският футболен съюз от своя страна прие като първа възможна дата за подновяване на първенството 1 май 2020 година. Началникът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски обаче нарече това "сметка без кръчмар" и подчерта многократно, че ситуацията е динамична и нищо не може да се каже на 100%.