Бившият треньор на Арда и Локомотив Пд - Александър Тунчев, коментира последните събития около българския футбол - националния отбор и изборите за президент на БФC.
 
"Хубаво е, че победихме. Беше доста важно да спечелим. С оглед на играта има - още доста резерви. Илиан Илиев също го каза. Явно и напрежението беше в повече, защото доста време нямахме победа. Мисля, че този успех ще даде допълнителен импулс и самочувствие на тези момчета, а това е много важно. Доста от тях заявиха, че не са успели да разузнаят особено добре отбора на Танзания. Като чуем Танзания си мислим, че ще ги бием с лекота, но ето че няма слаби отбори вече. 
 
Сега ни предстои мач срещу Азербайджан, който е по-добър от предишния съперник- Но пък ние вече показахме, че срещу силните отбори стоим добре. Видя се и срещу Унгария, и срещу Сърбия. Сигурен съм, че след тази победа мотивацията ще е съвсем различна. Мисля, че ще се покажем в далеч по-добра светлина. Независимо, че е контрола - всяка една победа дава самочувствие. 
 
Колкото до избора на Георги Иванов за президент на БФС, аз съм оптимист. Вярвам, че той моге да изправи на крака футбола ни. Работил съм с Гонзо, бил ми е директор и го познавам. Има висока оценка за себе си и не е от хората, които се предават или слушат някой друг. Лично моето мнение е, че той ще започне да променя постепенно нещата и като за начало ще тръгне от юношеския футбол. Оттам ще тръгнат нещата, защото наистина има нужда. Трябва да му се даде време, както казаха Бербатов и Стилиян Петров. Наистина имаше нужда от промяна, но е нужно обединение. Не само на национално, но и на клубно ниво. 
 
Гонзо е човек с характер и няма да се церемони много, макар че няма как да се промени всичко за нула време. Само времето ще покаже дали той е част от статуквото или наистина иска да направи промяна", обясни пред "Мач Телеграф" Тунчев.