Бившият нападател на Лудогорец Разград – Клаудио Кешеру, е взел решение да тръгна на психолог, за да намери спокойствие и баланс, за да се оттегли от футболната си кариера. Бившият нападател имаше изключително сериозни моменти в нейния ход, но през последните седмици напрежението се нагнетява у него след сезон 2022/2023, когато игра за местния УТА Арад.

Кешеру има 13 гола в 46 мача за румънския национален отбор, като подсили тима от Арад след труден сезон във ФКСБ.

27 снимки

Едни от най-силните си години той прекара в Разград за Лудогорец. Той пристигна на „Хювефарма Арена“ през 2015-а година и остана пет години, в които вкара 139 гола в 242 мача и многократно бе отличаван за най-добрия чужденец в efbet лига.

За УТА Арада пък той изигра 33 срещи, в които вкара шест гола и подаде за други два.

„Напоследък имах много трескаво време и предпочитах да се отдръпна от светлините на прожекторите, за да намеря спокойствие. Първоначално не можех да стоя на едно място, но след около месец сякаш се адаптирах. Ходих и на психолог, за да приема прехода. След 22 години да промениш напълно начина си на живот, е трудно“, призна Кешеру пред румънската преса.

Сега плановете на румънският нападател са да остане в треньорската сфера, като вече е започнал курсове за треньор. „Искам да остана в спорта и вече започнах да ходя на училище за треньори. Все още не съм задал приоритетите си“.