Повече от 200 деца от област Разград ще тренират безплатно футбол по програмата на Българския футболен съюз „Училищни лъвчета“. Инициативата цели запознаването на децата с футбола и „запалването на искрата“ у тях към този спорт, съобщи председателят на Областния съвет на БФС Динчер Къров.
 
В тренировките ще бъдат обхванати момичета и момчета до четвърти клас от 10 училища в различни населени места в общините в областта. Водени от лицензирани треньори от школата на Лудогорец, децата ще придобиват основни футболни навици и умения и ще се запознават с правилата на футболната игра. Заниманията ще се провеждат два пъти седмично през октомври. За тренировките ще се използват спортните площадки или зали на учебните заведения, включени в програмата. Наученото по време на тренировките малките футболисти ще демонстрират по време на междуучилищен турнир през ноември. Датата на надпреварата ще бъде обявена допълнително.
 
Вторият етап на програмата ще е през март-април. В магията на най-популярната игра през пролетните месеци ще бъдат въведени още над 200 деца от областта. Безплатните тренировки на малките „лъвчета“ тогава ще са повече. Инициативата отново ще приключи с турнир между отборите от различните училища през май.