Шефът на школата на Левски Елин Топузаков, който вчера навърши 47 години, сподели пред "Мач Телеграф" впечатленията от развитието на академията и дубъла на "сините". Той заяви, че пред формацията в Трета лига няма поставена цел в класирането, но името на клуба задължава.

"С школата всичко е наред. В подготвителен период са всички и играем доста контролни мачове, което е нормално. Елитните възрасти и вторият отбор имат доста наситена програма. Дубълът е с по-къс състав в този момент, но това е така, защото даваме свежа кръв на първия отбор. Нормално е да има малки липси откъм броя на играчите. По план това, което сме го заложили, се спазва и всички работят и се стараят. Абсолютно всички възрасти от 8-ми януари са започнали тренировки. По-малките участват в турнири, а сега предстоят още такива. Всичко е нормално. Важното за нас е да обучаваме футболисти и да ги изградим за мъжкия футбол. Не всеки може да се пребори за място в първия отбор, защото там нивото е високо, но се стараем бройката да е максимална. Радвам се, че доста млади момчета отидоха на лагер с първия тим в Турция. Това радва всеки един треньор, а не само мен. Те работят с тях всекидневно и се стараят. Най-голямата награда за един треньор е, когато види свой юноша да се наложи в професионалния футбол и да е част от първия отбор. Оттам всичко е в ръцете и краката на дадения млад играч. Дали ще успее да се наложи, или не", започна той.

"Цел пред втория отбор, като класиране, не сме поставяли. Ние играем с момчета, които са предимно набор 2006. Това са младоци на 17 години. Там целим тези играчи да се изграждат и по-бързо да се приобщят към мъжкия футбол. В крайна сметка, когато ги извикат в първия отбор, дори за тренировките, е добре за тях да могат да отговорят на нужната динамика и единоборствата. Не гоним класиране, но от друга страна името Левски винаги задължава да играем за победа! Тя трябва да идва с добра игра и развитието на въпросните футболисти. Не е на всяка цена", завърши Топчо.