Треньорът Димитър Телкийски коментира грозните сцени след реванша от осминафиналите на държавното първенство за деца, родени 2001-а година между Левски и Етър в Самоводене.

Тимът на Левски до 15 години победи Етър с 2:0 и след като в първия мач "сините" се бяха наложили с 3:1, то общият резултат набъбна до 5:1. След мача имаше до грозни сцени, публика нахлу на терена и се стигна до сблъсъци.

„Цялата обстановка предразполагаше за това. Този, който е държал да се играе там трябва да си понесе отговорността. Отиваш да играеш на нива, която става само да се пасат животните. Имаше 5-6 охранители, което смятам, че е малко за такъв мач. Хората бяха озлобени. Тази обстановка е абсолютно недопустима. Голям човек да слезе да удари дете на 15 години, трябва да си много озлобен. Може да се стигне до много сериозни инциденти. Отборът на Етър трябва да си понесе отговорността“, заяви Димитър Телкийски пред Левски ТВ и добави:

„Важното е тези деца да се възпитат в някаква насока, което не го видях от тяхна страна. После полицията ни изведе извън селото и нямаше никакъв проблем. Според мен най-важното е тези деца да се възпитат. Не знам каква беше тази злоба. Не мога да си обясня как това може да стане на детски мач. Специфично е да работиш с деца. Не може футболният съюз да позволи да се играе на този терен. Да не казвам колко пари са дадени, а ползата от това е никаква. Готвим се нормално и отиваме и намираме една обстановка, която не е нормална.“