Софийският градски съд реши да прекрати делото на Йордан Лечков срещу БФС, съобщи Спортал. Становището на съда е от 6 март, а двете страни имат едноседмичен срок за обжалване през Апелативен съд - София.

В края на ноември 2019 година Йордан Лечков подаде иск за установяване нищожност или недопустимост на вписването на Михаил Касабов за временно изпълняващ длъжността президент на БФС. Тогава Лечков обвини част от колегите си от Изпълкома в измама, твърдейки, че по закон той трябва да поеме БФС, тъй като по това време е първи вицепрезидент на съюза. За да не се случи това, е трябвало да входира писмен отказ, а Лечков допълни, че не е направил подобно нещо и подписът му бил фалшифициран.

"Аз съм подписал единствено присъствен протокол. Проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, нека те ви дадат тези отговори. Повече не искам да говоря, изчаквам. Нека не говорим повече, все пак съм подал жалба в съда, нека дадем време на съда да отсъди кое е правилното”, заявява тогава Лечков.

Той отрича да е подписвал и документ, според който Касабов поема управлението на БФС.

"Точно така, грандиозна измама е. Аз за какво говоря толкова време - казах ви, вижте дневния ред на Изпълкома, вижте устава. Колко пъти ви го казах. Не искам да говорим повече по този въпрос. Подал съм жалба, тя би трябвало да излезе скоро, не искам да се месим в работата на съдиите. Чакаме решението на съда", допълва Лечков.

Оказа се, че днес той е разбрал че делото е прекратено.

“От вас разбирам за това. Не съм запознат, че делото е прекратено. Всичко съм оставил в ръцете на съдии и адвокати. Не съм искал прекратяване на делото. Това е което знам и мога да ви кажа”, сподели Йордан Лечков.