Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде обширно интервю за испанския ежедневник „Mundo Deportivo“. Основна тема на разговора беше автобиографията на бившата звезда на Барселона, която вече е в продажба и във фен магазините на каталунския клуб.

„В книгата има много забавни истории. Искате да ви разкажа някоя с Роналд Куман? Ето ви две. След спечелената европейска купа на „Уембли“ бяхме във ваканция и се срещнахме с Роналд на един светофар. Слязохме от колите и се прегърнахме. Хората ни разпознаха и също започнаха да излизат от колите си и да ни аплодират. Другата е от реклама преди Мондиал 1994. Тогава попитаха сина на Роналд – Тим, кой е най-добрият. Той отговори: „Христо Стоичков“. Това е, защото аз съм нападател. Книгата е пълна с любопитни истории“, заяви Камата.

„Роналд е ученик на Кройф, нека почива в мир Йохан. Той знае какво прави. Всяка седмица си говорим или пишем с Роналд. Нашето приятелство не се купува с пари. Имали сме нашите разправии, защото всеки е искал да спечели. С всеки се случва, ние си оставаме приятели. И при Куман, както и при Кройф, владението на топката е важно, както и високата преса. Няма да откриваме тепърва как да играят Пике, Меси, Бускетс, Алба или Гризман, който е световен шампион. Младите трябва да слушат съветите на по-опитните. Педри и Ансу Фати имат страхотни качества. Трябва да покажат и характер за израстване“, сподели още легендата на Барса.

„Естествено, че се радвах, че Меси остана в Барселона. Мисля, че ще завърши кариерата си тук, но винаги има едно „но“. Аз искам това да се случи, но не съм в неговите мисли. Трябва да го пазим и да го обичаме. Жалко, че сега няма публика, за да покаже обичта си към него. Аз лично бих заменил моята „Златна обувка“ за световна купа на Меси“, довери Стоичков.