Христо Стоичков се завърна в България, за да зарадва децата. Камата донесе Златната топка на стадион „Васил Левски“ за промоцията на своята най-нова книга, издадена от „Софтпрес“. Тя е посветена на малчуганите, които до научат как Стоичков тръгна от улиците на Пловдив, за да се качи на футболния Олимп.

На „Васил Левски“ дойдоха куп млади таланти от детско-юношески школи. 

„Вие сте бъдещето на футбола ни – обърна се към тях най-известният българин по света. – Тренирайте здраво и вярвайте в мечтите си. Сами ще може да прочетете как го направих аз. Никога не се отказах въпреки трудностите в живота ми. Бях предан на футбола и той ми се отплати. Знайте, че всеки може да го постигне, ако е отдаден докрай. Пред вас искам да благодаря на всичките треньори и съотборници, с които съм играл. Някои за съжаление не са сред нас вече. Но моето признание и дълбок поклон е за тях. 

Мечтая един ден да видя сред вас герои на България, които да задминете успеха ни от 1994 година.“ 

Първи за книга и автограф се наредиха децата от школата на Чавдар Етрополе, на която Стоичков е създател и основен патрон. Всички бяха взели в ръка колекционерска топка от личната марка на звездата H8S. Атракцията за малчуганите продължи повече от 2 часа, като Стоичков спази традицията никой да не остане без автограф.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.