Една от младите надежди на българския футбол – Стивън Борислалов празнува своя 14-и рожден ден, но не стадиона, а в болница в Германия. Младото момче се бори с рядък вид рак на костите.

За лечението му са необходими 580 хиляди евро, а в негова подкрепа се обединиха дори школите на вечните съперници – Левски и ЦСКА.

Рожден ден без торта и свещички, но с верни приятели далеч от него, но близо до сърцето му. Много деца от школите на двата софийски гранда пожелаха бързо оздравяване на малкия Стиви. Бившият капитан на българския национален отбор Димитър Бербатов също се включи в пожеланията.

„Не се чувствам много добре след химиотерапията“, заяви самият Стиви пред NOVA.

Предстои му дълго и трудно лечение, прогнозират специалистите.

„Предстоят му химиотерапии и се обсъжда дали може да бъде вече направена операция, има ли друга терапия“, каза майката на Стивън – Елизабета.

С помощ от дарители семейството събра 200 хиляди евро и успя да стигне до болница в Германия. Преди дни обаче разбира, че общата сума, която е необходима за лечението, е над 580 хиляди евро. Така с наличните пари в сметката, не им достигат още 210 хиляди евро. Междувременно семейството получава забрана от болницата да публикува документите и това ги изправя пред нов проблем – част от дарителите се усъмняват.

„Да ти обвинят в това, че ти злоупотребяваш, когато всъщност ти се бориш детето да оживее и да оздравее. Наистина това е…нямаш милост. Никой родител не заслужава да изпита това нещо, което изпитваме ние“, каза още Елизабета.

Документът със сумата беше изпратен до NOVA, но с изричната молба на родителите да не се публикува, тъй като болницата може да ги осъди.      

Семейството не спира да вярва, че добрите хора са повече, тъй като с тяхна помощ Стиви вече е започнал лечението си. Той, от своя страна, е сигурен, че следващият му рожден ще бъде точно такъв, какъвто си го представя.

„Аз се надявам да се излекувам по-бързо и следващите рождени дни да си ги празнувам заедно с приятели и семейството вкъщи!“, завърши Стиви.