Стилиян Петров разкри новия проект, с който се занимава в момента. Той се казва "player for players" и в него участват още Емил Хески, Гайска Мендиета, Гарет Фарлей и Майкъл Джонсън. 
 
"Проектът е свързан с подпомагането на футболисти. Особено след края на кариерата им, когато идват най-големите проблеми. Опитваме се този преход да бъде по-добре структуриран. Доста футболисти след края на кариерата си преминават през много трудности, фалити, разводи. Намирането на нов начин на живот. Доста футболисти искат да станат треньори, но ако погледнем реално в Англия и в България, се вижда колко много хора са без работа, без начин на виждане. Това е голям проблем", аргументира се пред Хоризонт бившият халф.
 
Той разкри още, че целта е да момогнат на много футболисти да останат в играта.
 
"В момента помагаме на 46 футболисти в Сърбия, Германия, Франция, България, Англия, Нидерландия. Този проект трябваше да се направи отдавна. Поддържаме контакти с английската футболна федерация, ФИФА, УЕФА. Опитваме се да направим така, че футболистите да имат самочувствие след края на кариерата си, да имат нужното образование, за да могат да останат в играта.
 
С Емил Хески, Гайска Мендиета, Гарет Фарлей и Майкъл Джонсън се срещнахме на една много интересна програма. Карахме заедно магистърска степен по спортен мениджмънт на УЕФА. Това ни накара да се замислим с какво можем да помогнем. Как можем да бъдем част от световния футбол. Получихме доста подкрепа и доста футболисти - настоящи и бивши искат да се присъединят към нас", каза още Стенли.