Директорът на школата на Левски- Раковски – Станислав Ангелов, говори веднага след откриването на паметника на Георги Сава Раковски.

Бившият футболист на Левски заяви, че изпитва силна радост от новооткрития монумент. Ангелов добави, че през цялото си съзнателно съществуване се е чудел защо няма паметник на националния герой на едноименната база.

„Ние знаем какво ни коства изобщо да съществуваме в днешния свят. Една откъслечна част от нашия живот. Следваме примера на нашите герои. Това като изказ стана тривиално, но трябва да оценяваме трудностите, през които тези хора са минали. Настръхвам, когато прочета нещо за него (б.р. - Георги Раковски)”.

“Целта е паметникът да действа вдъхновяващо. Да има отговорност, младите да не пропиляват себе си, а всяко нещо да е съобразено с любовта към народа. Раковски реално е просветлил Васил Левски в освободителното дело и революционната дейност. За съжаление и двамата не са успяли да видят свободна България“.

„Аз много пъти съм се чудил защо няма паметник тук, те много хора ми се смеят. Още тогава ми е просветнало в главата, че тук трябва да има нещо такова. Удовлетворението е огромно, че има такъв символ, пред който да празнуваме“.