Легендата на Левски и българския футбол, Станислав Ангелов – Пелето, гостува в „Има как“ Подкаст, за да разкаже подробно за работата си като ръководител на школата на Левски-Раковски. Екс-капитанът на „сините“ сподели, че най-голяма радост изпитва от факта, че има възможност да помага да новото поколение деца в академията да израстват като личности и да гонят своите мечти. Той определи това и като своята мисия в живота оттук насетне.

„В нашата школа (Левски-Раковски) трудно може да излезем извън наложената социална среда, но определено се опитваме да правим всичко възможно за възпитанието на децата. Отделяме им много време и се стараем да помогнем на всеки, с каквото можем. Отдадени сме да им помогнем да се развият в този свят, независимо по кой път решат да тръгнат. Ако искат да станат футболисти, то със здрава работа ще се получи. Ако пък живота ги преразпредели в друга посока, ще ги подкрепим и натам. Много момчета излязоха от нашия клуб и поддържаме добри контакти с тях. Някои дори продължиха да са част от нашия клуб и да изпълняват определени функции в него. Горд съм, че произведохме цяло поколение кадърни, млади, симпатични, интелигентни и отдадени същества“.

„Именно това носи най-голям смисъл за мен. Всичко останало е на заден план. Тези моменти осмислят всяка битка, всеки един похарчен лев, всяка една безсънна нощ, защото и такива има. Когато работиш отдадено, понякога се налага и да не спиш. Бих казал, че съм от малкото щастливи хора на света, защото изпълних всичките си детски мечти. Играх в националния отбор, бях капитан на Левски, играх в Бундеслигата. Оттук насетне трябва да се отпусна и да се опитам да помагам на други да си реализират мечтите. Такава е и моята мисия към днешна дата. Аз не съм толкова важен – нека съществата след нас да имат възможност също да реализират някоя своя мечта“, сподели Пелето.