Лудогорец победи ЦСКА 1948 в сблъсък за трофея на Суперкупата на България. Двубоят завърши 1:1 в редовните 90 минути, като Оливие Вердон откри през първата част от дузпа, а през втората част с втори жълт и респективно червен картон бе изгонен Джонатан. Малко след това Пишчевич успя да изравни след феноменално подаване на Чочев с пета. Стигна се до дузпи, където за "орлите" пропуск направи Якуб Пьотровски, а за "червените" не успяха да се разпишат Бирсент Карагерен и Реян Даскалов. Ключовата дузпа за Лудогорец бе реализирана от Оливие Вердон, което и донесе трофея на "орлите".

start-photo.bg
100 снимки

Първата по-интересна ситуация бе на сметката на "червените", които след корнер имаха шанс да обстрелват вратата на Лудогорец, но играч в зелено блокира опасен удар.

В осмата минута Джонатан закъсня при своя намеса, а Кайо Видал изпревари своя съперник, което предизвика контакт, а футболистът на Лудогорец падна в противниковото наказателно поле, като главният арбитър не се поколеба да отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Оливие Вердон, който не бе докрай убедителен, а Наумов игра с топката, но в крайна сметка тя влетя във вратата му.

В 15-а минута Текпетей проби по десния фланг по чудесен начин, а след това намери Квадво Дуа, който от добра позиция не успя да уцели вратата. Десетина минути по-късно Ивайло Чочев си освободи пространство и опита удар по диагонала с десния крак, но Падт успя да избие в корнер. От последвалия ъглов удар, Реян Даскалов бе намерен, който стреля с глава, а Чочев отклони, преди кълбото да се отбие от напречната греда на "орлите".

В края на първата част Радослав Кирилов опита амбициозно изпълнение от трудна позиция, но стражът на Лудогорец внимаваше и успя да улови. Това бе и всичко по-интересно през първото полувреме.

Втората част започна неприятно за ЦСКА 1948, след като Джонатан фаулира Кайо Видал от Лудогорец, а главният арбитър не се поколеба да му покаже втори жълт и респективно червен картон, а "червените" останаха с човек по-малко.

В 51-а минута Тодор Неделев бе изведен зад гърба на противниковата защита и опита удар по диагонала, но Наумов успя да отрази. В 62-а минута ЦСКА 1948 изпълни ъглов удар, а Ивайло Чочев отклони на първа греда изключително технично с пета, намирайки непокрития Неделко Пишчевич, който реализира пред опразнената врата - 1:1.

В 86-а минута Якуб Пьотровски опита много силен удар отдалече, който бе страхотен, но се отби от напречната греда на Наумов.

Двата отбора не успяха да си отбележат повече попадения и следваха дузпи, които да определят при кого да отиде трофеят.

ДУЗПИ:

Квадво Дуа изпълни пърив за Лудогорец, като изпрати Наумов в обратния ъгъл - 1:0 за "орлите".

Педриньо изпълни първи за ЦСКА 1948, като също бе точен и не остави шанс на противниковия вратар - 1:1.

Тодор Неделев застана зад бялата точка, а Наумов уцели ъгъла, но бившият футболист на Ботев бе безпогрошен - 2:1 за Лудогорец.

Бирсент Карагерен не бе убедителен и макар да отправи силен изстрел, Падт успя да отрази, а резултатът остана 2:1.

Пьотровски опита същото изпълнение като Карагерен, но футболистът на Лудогорец видя как Наумов спасява великолепно, а резултатът остана същият.

Емил Ценов бе много хладнокръвен за ЦСКА 1948, като шутира чудесно в десния ъгъл на Падт, който нямаше как да реагира - 2:2.

Аслак Фон Витри този път бе безпогрешен и успя да изведе отбора си отново напред - 3:2.

Реян Даскалов изглеждаше сигурен, но неговият силен удар се отби от десния страничен стълб на Падт, а резултатът остана същият.

Оливие Вердон застана зад топката в опит да реши трофея в полза на Лудогорец, а бранителят стреля в левия ъгъл на Наумов, който уцели посоката, но не успя да отрази, а това бе и краят на дузпите, сред които Лудогорец триумфира.

Стартови състави:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 6. Якуб Пьотровски, 9. Квадво Дуа, 16. Аслак Фон Витри, 17. Сон 24. Оливие Вердон, 26. Сонко Сундберг, 30. Педро Нареси, 37. Бернард Текпетей, 77. Кайо Видал, 88. Тодор Неделев

Треньор: Георги Дерменджиев

ЦСКА 1948: 29. Даниел Наумов, 2. Джонатан, 7. Талис, 10. Радослав Кирилов, 15. Симеон Василев, 17. Никола Илиев, 18. Ивайло Чочев, 20. Антонио Вутов, 22. Реян Даскалов, 23. Емил Виячки, 28. Неделко Пишчевич

Треньор: Юрий Васев