Отборът на Славия завърши наравно 3:3 срещу руския третодивизионен Спартак Кострома в предпоследната си приятелска среща по време на лагера си в Сиде. 

В началото Спартак създаде няколко положения пред вратата на „белите“, но те не се оказаха опасни за Кръстев. В 34-ата минута Славия откри резултата. Роберто Райчев овладя топката на границата на пеналта и с диагонален удар прониза вратата на руснаците. Малко преди края на първата част Спартак едва не си вкара автогол, а след това пък Ники Кръстев спаси опасен удар на Саплинов.

В началото на втората част Николов можеше да удвои аванса на „белите“, но от зоната на точката за изпълнение на дузпата стреля край вратата. В 63-ата минута Емил Стоев с ръка спря топката да попадне във вратата на „белите“, а след изпълнението на отсъдения 11-метров наказателен удар Иван Кудряшов изравни резултата.

Само пет минути по-късно Славия възстанови преднината си. Роберто Райчев се озова в отлична позиция и стреля към вратата, но топката се отби от напречната греда. Владимир Николов успя да се разпише при добавката. В 75-ата минута вратарят на руския тим успя да парира отличен удар на Крис Добрев.

Шест минути преди края грешка на вратаря Кръстев доведе до изравняване на резултата. Той не успя да поеме добре топката, когато Чунг Нгуен До му я върна и тя се озова във вратата му.

Малко след това Спартак (Кострома) стигна до обрат. Футболист на българския отбор отново спря с ръка топката на голлинията, след като Николай Кръстев не се намеси убедително при центриране от корнер, а Иван Кудряшов за втори път се разписа от бялата точка.

В добавеното време Славия стигна до изравнителен гол. Чунг Нгуен До центрира в наказателното поле, където Роберто Райчев се разписа с глава.

Състав на Славия: Николай Кръстев, Ертан Томбак, Мартин Георгиев, Емил Мартинов, Ерол Дост, Чунг Нгуен До, Владимир Николов, Роберто Райчев, Кристиан Добрев, Емил Стоев, Мартин Сораков