Силвия Радойска: Дано повече момичета тренират футбол

Селекционерът на женския национален отбор по футбол Силвия Радойска е изключително доволна от инициативите в подкрепа на този спорт у нас. Според нея, в него се забелязва все по-голямо развитие и тя е доволна, че вече може да избира сред все по-голям набор от момичета.

"Надявам се в България женският футбол да бъде все по-популяризиран и да му се обръща все по-голямо внимание. В световен мащаб той придобива все по-голямо внимание, има много съвместни програми и с УЕФА, и с БФС."

"В последните години се опитва да се създаде организация и в България, подобно на най-развитите в това отношение в света - Германия, Швеция, Норвегия. Труден е пътят, но се надявам в следващите години да се виждат резултати, а те вече се виждат."

"Изключително съм радостна да видя, че все повече деца у нас се занимават с женски футбол, има много женски отбори, радостна съм от този факт и мога да работя с все повече деца като национален селекционер. Така можем да постигаме все по-добри резултати."

"В последните години доста момичета отидоха да играят в чужбина, имаме доста талантливи момичета, все повече страни по света обърнаха внимание на нашите футболистки по света", заяви Радойска пред NOVA.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
футбол

Други