Шефът на родните съдии - Виктор Кашай, говори за ежедневието си у нас пред telex.hu. Медията прати свой човек в София, за да отрази живота на унгареца у нас. Той разкри, че най-близката му цел е да проведе успешен лагер на съдиите ни, а освен това се надява Георги Кабаков да бъде одобрен за Мондиал 2022.

Кашай обаче се хвали, че му предстои да се дипломира през ноември като спортен мениджър в УЕФА, където е съученик с Кака, Джон О’Шей, както и Данко Лазович.

„В Унгария само спортният директор на Ференцварош Тамаш Хайнал има такава квалификация. В тези времена е важно да имаш и отделна професия. Какво като си бил добър съдия в активната си възраст? Бих могъл да работя като мениджър в клуб, макар и винаги да ме влече към съдийството“, допълва той.

Кашай е ментор на рефери от Хърватия и Белгия, а освен това участва и в различни програми на УЕФА.

Журналистът Атила Агаси пък отчита трагичното състояние на родните стадиони, които за последно са били модерни преди 30 години. Освен това вече не сме стъпало за унгарски футболисти, както бе в миналото, а в момента нашите звезди драпат да играят в Унгария, допълва "Мач Телеграф".