Председателят на УС на Ботев Ихтиман Тони Кацаров сподели какви проблеми има в един малък клуб, с които трудно се бори. Става дума за преминаването на младите футболисти от юношеския футбол към мъжкия футбол. В Ихтиман имат проблем с намирането на млади местни кадри за футболния отбор, като в момента само няколко момчета са от града, а другите са от столицата. Само преди дни Ботев отпадна от турнира за Купата на България, след като отстъпи с 0:5 от ЦСКА.

Антон Узунов
90 снимки

"Имаме голям проблем с намирането на млади местни момчета за отбора. В младите хора сякаш няма желание да се занимават с футбол, а и като цяло със спорт. Манталитетът на младите хора е променен, не се вижда желание за спортуване. Сякаш нещо трябва да се промени. Може би да има повече часове по спорт в училищата, или да се популяризират спортовете в тях, но има проблем с намирането на млади хора, които искат да спортуват", коментира той.

"Проблемът не е само при нас, има го и в другите отбори, дори в елитния футбол, къса се нишката между юношеския футбол и мъжкия футбол. Преди години ние сме имали една топка за тренировки, за мачове, а сега им предоставяш всички удобства, екипировка, топки, а няма желание", добави Кацаров.

"Спортът е здраве, а когато младото поколение не се интересува от спорт, губи и държавата, тъй като и здравословните проблеми сред хората се увеличават", каза още той. 

Ботев заема 8-ото място в класирането на Югозападната Трета лига с актив от 22 точки, а до края на шампионата остават два мача с Перун Кресна на 22 ноември в Ихтиман и на 29 ноември срещу Рилски спортист в Самоков.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.